שגיאה במסד הנתונים של וורדפרס: [Unknown column 'blog_id' in 'where clause']SELECT postnumber, SUM(cntaccess) as visits FROM hxrsz_top_ten_daily WHERE postnumber = 9322 AND blog_id = 1 AND dp_date >= '2023-05-22 0:0:0' GROUP BY postnumber
הדרך המקורית להצלת המדינה
רבי אלעזר רוקח מאמשטרדם, בעל ה”מעשה רוקח” – היה נערץ ומכובד בעיני מלכות הולנד. שנה אחת, כטוב לבו ביין במשתה הפורים – נכנסו אליו רצים דחופים מאת המלכה, לעורר אותו לבקש רחמים על הארץ ויושביה, כי הסכר הגדול נפרץ והשטפון מאיים להציף את כל המדינה כולה.
בנטות היום לערוב – חזרו ובאו שלוחי המלכה לבשר לרבי אלעזר, כי ב”ה השטפון נעצר והסכנה חלפה. ואך כשנכנסו לביתו – ראו שבביתו מתחוללת “חגיגה” כזאת אשר טרם ראו כמותה, ומובן שלא היה גבול לתדהמתם…
קצת הגזים…
בקהילות רבות נהגו בחודש אדר, ובפרט ביום הפורים עצמו, למנות עליהם “רב פורים”, כחלק מקיום דברי חכמינו “משנכנס אדר – מרבין בשמחה”. תחת הנהגתו של “הרב” “נכנעו” גם מנהיגי הקהילה, ואף הרב האמיתי בעצמו. הכל היה בצורה מתוחכמת, שנונה ומשמחת. אלא שלא תמיד הצליחו “רבני פורים” לשמור על הגבולות הראוים…
לשונו לפי מצבו
בישיבת וולוז’ין נהגו לערוך משתה ושמחה גדולה ביום פורים, ברוב שירה וזמרה. בני הישיבה קיימו את מצות “עד דלא ידע”, ויצאו בריקוד ומחול. החריפים שבתלמידים הראו את כוחם בדברי חידוד ובדיחה. ואכן המחזה היה מיוחד עד כדי כך, ששרידי הישיבה כל חייהם התרפקו בערגה על הזכרונות הנפלאים האלה, והיו נוהגים לומר: “מי שלא ראה שמחת פורים בישיבת וולוז’ין – לא ראה שמחה מימיו!”