Getting your Trinity Audio player ready...

לפי מנהג רבותינו נשיאינו – נוהגים להדליק נר חנוכה בתוך הבית, בפתח מול מזוזה. למה לא על אדן החלון? התשובה על כך- כדלהלן:

כאשר חכמינו תיקנו את הדלקת נר חנוכה, הם קבעו כי יש להדליק את הנרות על פתח הבית מבחוץ, כדי לפרסם את נס החנוכה. כשעם ישראל גלה מארצו, הדלקת הנרות ברחוב הפכה להיות מסוכנת, כמובן, ואז החלו להדליק את הנרות בתוך הבית. אט-אט התפתח לו המנהג להניח את נר חנוכה על אדן החלון. עם זאת, ישנו מנהג נוסף, נפוץ אף הוא – וכן הוא גם מנהג רבותינו נשיאינו – להדליק את נר חנוכה בפתח פנימי בבית.

הנה שתי סיבות לדבר:

א. כאשר התלמוד עוסק בהנחת הנרות על פתח הבית החיצוני, הוא מציין כי הם יוצרים מעגל שלם של מצוות: המזוזה קבועה בצד ימין, בעוד שהנר חנוכה נמצאים בצד שמאל. כשאנו מניחים את הנרות בפתח פנימי בבית – אנו יוצרים מעגל דומה.

ב. כדי שהעוברים ושבים ברחוב יוכלו לראות את נר חנוכה, עליה להיות בגובה מקסימלי של עשרים אמה (קצת פחות מעשרה מטרים). רבים מתגוררים כיום בבניינים גבוהים, כך שהעוברים והשבים לא ייתקלו בנרות שלהם בין כה וכה; וכאשר הנרות ממוקמים בפתח פנימי בבית – לפחות בני הבית ייתקלו בהם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *